print-tunesia_01

Inentingen Tunesië

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je binnenkort op reis naar Tunesië? Onze experts raden voor vaccinaties Tunesië aan . Om welke vaccinaties of inentingen Tunesië precies vraagt, is mede afhankelijk van de duur en route van jouw verblijf in dit mooie land aan de Middellandse Zee.

Tunesië is gelegen in Noord-Afrika en behoort samen met Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië tot de Maghreb-landen. Het klimaat in Tunesië wordt beïnvloed door de Sahara, de Middellandse Zee en het Atlasgebergte. In het noorden heerst een warm zeeklimaat met milde en natte winters en droge, warme zomers, en in het zuiden een warm woestijnklimaat. De beste reistijd voor Tunesië is rond de zomer, van april tot en met september. Welke plekken je ook gaat bezoeken in Tunesië, houd rekening met ziektes en de sterke zon. Vaccinaties beschermen je tegen diverse ziekten die in Tunesië voorkomen. Deze infectieziekten kunnen je reis bederven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis.

Vaccinaties Tunesië: veel voorkomende risico’s

Er komen in Tunesië ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Tunesië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.