Inentingen Tunesië: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je binnenkort op vakantie naar Tunesië? Dit reisadvies vertelt je meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Tunesië. Onze experts raden voor Tunesië inentingen aan. Deze vaccinaties voor Tunesië zijn niet verplicht, tenzij je vanuit een gele koorts land komt. Om welke inentingen Tunesië precies vraagt, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in dit mooie land aan de Middellandse Zee.

Tunesië is gelegen in Noord-Afrika en behoort samen met Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië tot de Maghreb-landen. Het klimaat in Tunesië wordt beïnvloed door de Sahara, de Middellandse Zee en het Atlasgebergte. In het noorden heerst een warm zeeklimaat met milde en natte winters en droge, warme zomers, en in het zuiden een warm woestijnklimaat. De beste reistijd voor Tunesië is rond de zomer, van april tot en met september. Tunesië heeft voor elk type vakantieganger veel te bieden. Zo kun je ontspannen op prachtige stranden, cultuur opsnuiven in eeuwenoude stadjes, of de woestijn intrekken op zoek naar avontuur. Ook de hoofdstad Tunis, met een 13e eeuwse medina en de prachtige Zitouna moskee, is zeker een bezoek waard. Welke plekken je ook gaat bezoeken in Tunesië, houd rekening met ziektes en de sterke zon. Er komt in Tunesië geen malaria voor. De deskundige verpleegsters van KLM Health Services kunnen je precies vertellen welke vaccinaties Tunesië vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Tunesië: veel voorkomende risico’s

Er komen in Tunesië ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Tunesië vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Tunesië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Tunesië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Tunesië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Tunesië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Tunesië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken