Inentingen Taiwan: welke vaccinaties heb je nodig?

Indien je binnenkort naar Taiwan vertrekt, vraagt dat om een goede voorbereiding. Wij bevelen voor Taiwan inentingen aan, ook al zijn deze vaccinaties meestal niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Taiwan van je vraagt, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en jouw verblijfsduur in deze bijzondere eilandenstaat.

Taiwan is een eiland aan de oostkust van China en tevens het belangrijkste eiland van de Republiek China (de officiële naam van Taiwan, niet te verwarren met de Volksrepubliek China). Het land, dat niet door alle landen erkend wordt, bestaat verder nog uit een aantal andere kleine eilanden voor de Chinese kust. Taiwan heeft een overwegend tropisch klimaat. Alleen in bergachtige gebieden is het iets kouder en heerst een steppeklimaat. Qua bezienswaardigheden heeft Taiwan veel te bieden. Hoofdstad Taipei is een bruisende metropool met internationale allure. Daarbuiten zijn er in Taiwan prachtige natuurgebieden, bergen, watervallen en andere natuurverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan het Sun Moon Lake of de Taroko-Gorge kloof, volgens velen net zo indrukwekkend als de Grand Canyon in de VS. Ook zijn er vele eeuwenoude tempels te bewonderen. Hoe jouw vakantie in Taiwan er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en (dengue) muggen. De deskundige verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Taiwan vraagt en wat je verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf in dit schitterende land zo veel mogelijk te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Taiwan: veel voorkomende risico’s

In Taiwan komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet bestand bent. Vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Taiwan vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Taiwan: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Taiwan zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Taiwan inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Taiwan regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Taiwan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken