print-Taiwan_Kaohsiung

Inentingen Taiwan

welke vaccinaties heb je nodig?
Als je binnenkort naar Taiwan vertrekt, vraagt dat om een goede voorbereiding. Welke specifieke vaccinaties Taiwan van je vraagt, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en jouw verblijfsduur in deze bijzondere eilandenstaat.

Taiwan is een eiland aan de oostkust van China en tevens het belangrijkste eiland van de Republiek China (de officiële naam van Taiwan, niet te verwarren met de Volksrepubliek China). Het land, dat niet door alle landen erkend wordt, bestaat verder nog uit een aantal andere kleine eilanden voor de Chinese kust. Taiwan heeft een overwegend tropisch klimaat. Alleen in bergachtige gebieden is het iets kouder en heerst een steppeklimaat.  Hoe jouw reis in Taiwan er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en (dengue) muggen.

Vaccinaties Taiwan: veel voorkomende risico’s

In Taiwan komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet bestand bent. Vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Taiwan vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Taiwan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.