Inentingen Peru: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Peru? Lees ons reisadvies en tref de juiste voorbereidingen. Wij raden voor Peru inentingen aan, hoewel deze niet verplicht zijn. Deze inentingen kunnen je beschermen tegen infectieziektes die jouw vakantie kunnen verpesten of zelfs invloed kunnen hebben op je verdere leven. Welke specifieke vaccinaties voor Peru nodig zijn, is afhankelijk van de regio’s die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit mooie land. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Peru vereist en hoe je zo gezond mogelijk in dit schitterende land kunt verblijven.

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en het klimaat wordt sterk beïnvloed door het Andesgebergte. Het klimaat in Peru verschilt per regio. Aan de kust heerst een woestijnklimaat, terwijl meer landinwaarts het hooggebergteklimaat van de Andes het weer bepaalt. Nog verder landinwaarts ligt het tropische regenwoud met het bijbehorende klimaat. Reizigers kunnen in Peru hun hart ophalen: van de legendarische Inca Trail en de Colca Canyon in Zuid-Peru tot het Titicacameer tussen Peru en Bolivia; van Tambopata in de Amazone tot Lima, de mooie hoofdstad van het land. Bescherm je in Peru goed tegen verschillende (tropische) ziektes en muggen. Er komen in Peru malaria en dengue muggen voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Peru: veel voorkomende risico’s

In Peru komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen je normaal niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in Peru en lees welke specifieke inentingen Peru van je vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Peru: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Peru zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Peru inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Peru regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Peru? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken