Inentingen Oman: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Oman? Na het lezen van ons reisadvies weet je welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen. Zo worden er voor Oman inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties voor dit land in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Welke inentingen Oman precies van je vraagt, hangt af van jouw verblijfsduur in het sultanaat.

Oman ligt op het Arabische Schiereiland en grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Soedi-Arabië en Jemen. Oman kent een warm woestijnklimaat met hoge temperaturen, en behoort tot de zonnigste en droogste landen ter wereld. De maanden november tot en met maart zijn het minst heet, en gelden als de beste reistijd naar Oman. Het land heeft veel te bieden voor avontuurlijke reizigers. Maak bijvoorbeeld een tocht door verlaten woestijnen, ontdek de mooiste oases, geniet van de spectaculaire bergen en valleien, of bewonder middeleeuwse forten en moskeeën. Ook de historische hoofdstad Muscat mag je zeker niet missen. Hoe jouw reis er ook uit gaat zien, houd in Oman rekening met ziektes en de sterke zon. De ervaren verpleegsters van KLM Health Services kunnen je precies vertellen welke vaccinaties Oman vereist en welke maatregelen je nog meer kunt nemen om de risico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Oman: veel voorkomende risico’s

Er komen in Oman ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Oman vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Oman: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Oman zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Oman inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Oman regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Oman? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken