Inentingen Mexico: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je naar Mexico reist, is het belangrijk reisadvies in te winnen en je goed voor te bereiden. Er worden voor Mexico inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties voor Mexico in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Het hangt van de plekken die je gaat bezoeken en jouw verblijfsduur af welke inentingen voor Mexico nodig zijn. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke specifieke vaccinaties Mexico van je vraagt en wat je nog meer kunt doen om jouw verblijf in Mexico in goede gezondheid door te brengen.

Mexico ligt in Noord-Amerika  en kent een tropisch klimaat in de tierra caliente en een subtropisch klimaat en een gematigd in de tierra templada en de tierra fria. Mexico is het land van de sombrero’s, Maya’s en Azteken, adembenemende stranden, woestijnen, fiesta’s, jungles, en de metropool Mexico-Stad. Houd in alle gevallen rekening met verschillende ziektes en dengue muggen, hoe jouw vakantie in Mexico er ook uit gaat zien. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Mexico: veel voorkomende risico’s

Er komen in Mexico ziektes voor waartegen je normaal niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen zorgen dat jij en jouw kind of baby hiertegen beschermd zijn. Hieronder kun je lezen wat de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes zijn in Mexico. Zo zie je direct om welke specifieke inentingen Mexico vraagt en welke voorzorgsmaatregelen je nog meer kunt treffen om jouw vakantie gezond en wel door te komen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Mexico: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Mexico zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Mexico inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Mexico regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Mexico? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken