Inentingen Bali: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op reis naar Bali? Dan doe je er verstandig aan de juiste voorbereidingen te treffen. Er worden voor Bali vaccinaties aanbevolen, waarvan sommige zelfs verplicht zijn. Deze inentingen verkleinen het risico op infectieziekten die op Bali voorkomen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind of baby.

Welke inentingen je voor Bali nodig hebt, hangt af van de tijd die je op Bali gaat doorbrengen. Sommige inentingen worden altijd aangeraden, terwijl andere vaccinaties alleen nodig zijn als je langere tijd op het eiland verblijft. Verder is het voor de benodigde vaccinaties belangrijk om na te gaan welke landen je nog meer bezoekt. Ga je ook andere eilanden in Indonesië bezoeken, of reis je misschien verder naar populaire bestemmingen als Vietnam, Thailand of Cambodja? Dan heb je waarschijnlijk aanvullende inentingen nodig. Bali is een prachtig eiland in Indonesië en erg in trek onder backpackers van over de hele wereld. Met vulkanische bergen, weelderige regenwouden, hagelwitte stranden en stranden met grijs of zelfs zwart vulkaanzand is de natuur op Bali oogverblindend. Daarnaast staat Bali bekend om de vriendelijke bevolking en de vele historische tempels. Bali heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur rond de 30 graden. Helaas brengt dit prettige klimaat ook tropische ziektes met zich mee. Ook komen er in Bali diverse andere ziektes voor waartegen je normaal niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Naast ziektes dien je je in Bali te beschermen tegen de sterke zon en (malaria- of dengue) muggen. Onze verpleegkundigen vertellen u graag welke inentingen Bali vereist en hoe je gezond op reis kunt gaan naar dit prachtige Indonesische eiland. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services.

Vaccinaties Bali: de meest voorkomende risico’s

Je kunt op Bali een (tropische) ziekte oplopen waartegen je niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s. Zo lees je snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en welke vaccinaties Bali van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Bali: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Bali zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bali inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Bali regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bali? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online