Inentingen Guatemala: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Guatemala en ben je op zoek naar reisadvies? Wij geven je graag meer informatie over dit Midden-Amerikaanse land en de gezondheidsrisico’s die er voorkomen. Er worden voor Guatemala vaccinaties aanbevolen, maar deze inentingen zijn in de meeste gevallen niet verplicht. Welke inentingen Guatemala van je vereist, hangt af van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Onze verpleegkundigen vertellen je graag welke vaccinaties Guatamala vereist en adviseren je over de andere maatregelen die je kunt nemen om gezondheidsrisico’s te beperken.

Guatemala is een land in Centraal-Amerika en kent een tropisch klimaat. De temperaturen zijn afhankelijk van de hoogte en in de bergen is het daarom aanzienlijk koeler. Een reis door Guatemala is een ontdekkingstocht voor reizigers die van natuur houden en graag in de buitenlucht zijn. De zeer oude Maya-cultuur, koloniale stadjes en de adembenemende natuur maken het land tot een fascinerende bestemming. Je dient wel rekening te houden met een aantal gezondheidsrisico’s. Bescherm je goed tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in de lager gelegen delen van Guatemala malaria voor. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services.

Vaccinaties Guatemala: de meest voorkomende risico’s

Je kunt in Guatemala een (tropische) ziekte oplopen waartegen je niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby hiertegen beschermen. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende ziektes en andere gezondheidsrisico’s. Zo zie je direct welke specifieke vaccinaties voor Guatemala nodig zijn en welke voorzorgsmaatregelen je nog meer kunt treffen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Guatemala: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Guatemala zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Guatemala inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Guatemala regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Guatemala? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken