Inentingen Colombia: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op vakantie naar Colombia? Tref dan de juiste voorbereidingen, want er worden voor Colombia inentingen aangeraden. Vaccinaties voor Colombia zijn niet verplicht, maar worden wel sterk aanbevolen. Welke specifieke vaccinaties je nodig hebt, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit mooie land. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Colombia vereist en hoe je goed voorbereid naar dit schitterende land kunt vertrekken.

Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is gedurende het jaar vrij constant. Het landschap en de natuur in Colombia is zeer gevarieerd: van het Andes gebergte tot de Pacifische en de Caraïbische kust, en van de vlaktes van de Orinoco tot het oerwoud van de Amazone. Naast verschillende infectieziektes moet je je goed beschermen tegen malaria en dengue muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en jouw inentingen.

Vaccinaties Colombia: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Colombia voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Colombia en lees welke specifieke inentingen Colombia van je vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Colombia: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Colombia zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Colombia inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Colombia regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Colombia? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken