Bolivia vaccinaties

Inentingen Bolivia

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je binnenkort naar Bolivia? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Vaccinaties voor Bolivia zijn meestal niet verplicht, tenzij je vanuit een gele koorts land het land in komt. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Bolivia vereist, hangt af van jouw reisplannen en de duur van jouw verblijf in dit land.

Bolivia ligt in het midden van Zuid-Amerika. Het noorden ligt in het Amazonegebied en heeft een tropisch klimaat. Het zuidoosten is droog en warm. In het overige deel van Bolivia, dat hoger is gelegen, is het kouder. Bolivia zit vol natuur, cultuur én avontuur! Bescherm je waar je in Bolivia ook naartoe gaat goed tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en (malaria- en dengue) muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en jouw inentingen.

Vaccinaties Bolivia: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Bolivia te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Bolivia vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bolivia? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.