Inentingen Bolivia: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Bolivia? Op deze pagina vind je reisadvies en lees je om welke inentingen Bolivia vraagt. Vaccinaties voor Bolivia zijn meestal niet verplicht, maar worden door ons wel aangeraden. Welke inentingen voor Bolivia nodig zijn, hangt af van jouw reisplannen. Zo is het belangrijk te weten waar je heen gaat en hoe lang je in Bolivia verblijft. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke inentingen Bolivia vereist en hoe je gezond op reis kunt gaan naar Bolivia.

Bolivia ligt in het midden van Zuid-Amerika. Het noorden ligt in het Amazonegebied en heeft een tropisch klimaat. Het zuidoosten is droog en warm. In het overige deel van Bolivia, dat hoger is gelegen, is het kouder. Bolivia zit vol natuur, cultuur én avontuur! Het land heeft een breed scala aan fenomenale landschappen: van het Andesgebergte en de zoutvlaktes van Uyuni tot het Titicacameer en de jungle in het Amazonegebied. Bescherm je waar je in Bolivia ook gaat goed tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en (malaria- en dengue) muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en jouw inentingen.

Vaccinaties Bolivia: veel voorkomende risico’s

De juiste vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die in Bolivia voorkomen. Bekijk hieronder welke gezondheidsrisico’s en ziektes in Bolivia voorkomen en welke inentingen Bolivia van je vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Bolivia: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Bolivia zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op je reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buiteland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bolivia inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Bolivia regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bolivia? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken