Inentingen Bhutan: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Bhutan? Op deze pagina vind je informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Bhutan. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat voor Bhutan inentingen worden aangeraden. Vaccinaties zijn niet verplicht, behalve als je kort voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Welke specifieke vaccinaties Bhutan vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit schitterende land.

Bhutan ligt in de Himalaya en wordt omsloten door China (Tibet) en India. Het land is eeuwenlang geïsoleerd geweest van de buitenwereld doordat het alleen te voet bereikbaar was vanuit Tibet. Inmiddels is Bhutan beter toegankelijk voor reizigers, maar het is nog altijd een avontuurlijke bestemming. De bergen hebben een grote impact op het klimaat in Bhutan. In de moessontijd van juni tot en met augustus kan het vooral in de dalen erg nat zijn. In de winter kan het daarentegen erg koud zijn. De maanden mei, september en oktober gelden daarom als de beste reistijd voor Bhutan. In 1974 werd in Bhutan het Bruto Nationaal Geluk geïntroduceerd als graadmeter voor de welvaart. Omdat geluk volgens het boeddhisme het hoogst haalbare is, wordt door de boeddhistische bevolking meer waarde gehecht aan het BNG dan aan het Bruto Nationaal Product. De bevolking staat bekend als zeer gastvrije en behulpzaam. Verder is de natuur nog steeds ongerept en spectaculair: van de indrukwekkende bergtoppen van de Himalaya in het noorden tot de tropische regenwouden in het zuiden. Ook zijn in het land vele prachtige tempels en kloosters te bewonderen. Hoe jouw vakantie in Bhutan er ook uit gaat zien, houd er rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in (het zuiden van) Bhutan malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Bhutan vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Bhutan: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Bhutan te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze (tropische) ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Bhutan vraagt.

Buiktyfus - aanbevolen

Vaccinatie voor Buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Bhutan: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Bhutan zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bhutan inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Bhutan regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bhutan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online