Inentingen Algerije: welke vaccinaties heb je nodig?

Heb je een ticket naar Algerije geboekt? Lees dan het reisadvies op deze pagina. Hier vind je informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Algerije. Zo is het belangrijk om te weten dat voor Algerije inentingen aangeraden worden. Vaccinaties voor Algerije zijn in de meeste gevallen niet verplicht, behalve als je kort voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Welke specifieke vaccinaties Algerije vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in het grootste land van Afrika.

Algerije ligt tussen Marokko en Tunesië aan de Middellandse Zee; samen met deze landen vormt Algerije de Maghreb. Daarnaast grenst Algerije aan Mauritanië, Mali, Niger en Libië. De maanden april, mei, september, en oktober gelden als de beste reistijd voor Algerije. In het voor- en najaar ontloop je de extreem hoge temperaturen die de zomer kenmerken, en de zandstormen die het land kunnen teisteren van januari tot en met april. Het uitgestrekte land is op te delen in twee delen: het noorden met laagland, de Middellandse zeekust, het Atlasgebergte en zoutvlaktes, en het zuidelijke gedeelte dat beheerst wordt door de Sahara woestijn. Voor een deel van het zuiden geldt overigens een negatief reisadvies. Toch is er in Algerije nog genoeg te beleven: bezoek bijvoorbeeld de bruisende, Frans aandoende hoofdstad Algiers, de prachtige stranden en nationale parken aan de noordkust, of trek de oneindige Sahara in, waar ook oude stadjes en oases te ontdekken zijn. Wat u ook gaat doen, houd in Algerije rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in (delen van) Algerije malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Algerije vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Algerije: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Algerije (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Algerije vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Algerije: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Algerije zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Algerije inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Algerije regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Algerije? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken