Algerije vaccinaties

Inentingen Algerije

welke vaccinaties heb je nodig?
Heb je een ticket naar Algerije geboekt? Lees dan het reisadvies op deze pagina. Hier vind je informatie over de gezondheidsrisico’s en het klimaat in Algerije. Zo is het belangrijk om te weten dat voor Algerije inentingen aangeraden worden. Vaccinaties voor Algerije zijn in de meeste gevallen niet verplicht, behalve als je kort voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Na het lezen van ons reisadvies over dit land, weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Algerije vereist, hangt onder meer af van jouw reis en van de duur van je verblijf in dit land. 

Algerije ligt tussen Marokko en Tunesië aan de Middellandse Zee; samen met deze landen vormt Algerije de Maghreb. Daarnaast grenst Algerije aan Mauritanië, Mali, Niger en Libië. De maanden april, mei, september, en oktober gelden als de beste reistijd voor Algerije. In het voor- en najaar ontloop je de extreem hoge temperaturen die de zomer kenmerken, en de zandstormen die het land kunnen teisteren van januari tot en met april. Het uitgestrekte land is op te delen in twee delen: het noorden met laagland, de Middellandse zeekust, het Atlasgebergte en zoutvlaktes, en het zuidelijke gedeelte dat beheerst wordt door de Sahara woestijn. Voor een deel van het zuiden geldt overigens een negatief reisadvies. Hoe jouw reis door Algerije er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes die ter plekke kunnen voorkomen.  Wij vertellen je graag om welke vaccinaties Algerije vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens uw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Algerije: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Algerije te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Algerije vraagt. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s in dit land van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Algerije? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.