Reisadvies vaccinatie Wit Rusland

Inentingen Wit-Rusland

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je binnenkort naar Wit-Rusland? Bereid je dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s en lees ons uitgebreide reisadvies. Wij bevelen voor Wit-Rusland inentingen aan, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Wit-Rusland vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit Oost-Europese land.

Wit-Rusland, ook wel Belarus genoemd, grenst aan Rusland, Oekraïne, Polen, Litouwen en Letland. Wit-Rusland heeft een gematigd landklimaat met redelijk warme zomers en zeer strenge winters. De grond is een groot deel van het jaar bevroren en van december tot april is vrijwel het gehele land bedekt onder een deken van sneeuw. Van juni tot en met augustus is de temperatuur het aangenaamst, maar in deze periode valt ook de meeste neerslag. Het is daarom aan jezelf om te bepalen wat de beste reistijd is voor Wit-Rusland. Wit-Rusland is nog niet erg bekend onder vakantiegangers, maar er is genoeg te doen en te zien. Het land bestaat voor een groot deel (ongeveer 40 procent) uit dicht beboste vlaktes. Avontuurlijke wandelaars zullen genieten van de eindeloze groene vlaktes en berkenbossen, die afgewisseld worden met authentieke houten dorpjes met zeer gastvrije mensen. Hoofdstad Minsk is een echte Europese stad, waar nog veel overblijfselen uit de Sovjettijd te zien zijn. Verspreid door het land vind je verder nog vele indrukwekkende monumenten ter nagedachtenis aan Wit-Ruslands turbulente geschiedenis. Hoe jouw vakantie in Wit-Rusland er ook uit gaat zien, houd rekening met de ter plekke voorkomende infectieziektes. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Wit-Rusland vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Wit-Rusland: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Wit-Rusland ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Wit-Rusland vraagt.

Aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Wit-Rusland: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Wit-Rusland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Wit-Rusland? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.