print-USA_Colorado-Springs

Inentingen Verenigde Staten van Amerika

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar de Verenigde Staten van Amerika? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties de Verenigde Staten van Amerika vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.Vaccinaties zijn niet verplicht in heel Noord-Amerika. Onder Noord-Amerika behoren de Verenigde Staten en Canada. Als je een bezoek aan Noord-Amerika combineert met een andere reisbestemming, dan kan het wel zo zijn dat je aanvullende vaccinaties nodig hebt. Vergeet ook niet je ESTA aan te vragen.

Vaccinaties Verenigde Staten van Amerika: veel voorkomende risico’s

Je kunt in de Verenigde Staten van Amerika te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. In de zuidelijke en zuidoostelijke staten en Hawaï (niet ver van de westkust) komen muggen voor die tropische ziekten kunnen overbrengen. Denk hierbij aan dengue, zika of chikungunya. Voor de meerderheid van deze door muggen overdraagbare ziektes is geen vaccinatie voor Noord-Amerika beschikbaar.  Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor de Verenigde Staten van Amerika? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.