print-Dubai1

Inentingen Verenigde Arabische Emiraten

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar de Verenigde Arabische Emiraten? Na het lezen van ons reisadvies weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties de Verenigde Arabische Emiraten vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

 De Verenigde Arabische Emiraten zijn een verzameling van zeven zelfstandige rijkjes die ieder bestuurd worden door een emir of een sjeik. Het land ligt op het Arabisch Schiereiland en grenst aan Oman en Saoedi-Arabië. De bekendste Emiraten en gelijknamige hoofdsteden zijn Dubai en Abu Dhabi. Verder behoren ook Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras-al-Khaima en Fujairah tot het land. Abu Dhabi is de hoofdstad van het land en wordt gekenmerkt door wolkenkrabbers en andere indrukwekkende gebouwen. Hoe jouw reis naar de Verenigde Arabische Emiraten er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en de zeer sterke zon. De maanden november tot en met maart zijn iets koeler en gelden als de beste reistijd naar de Verenigde Arabische Emiraten. 

Vaccinaties Verenigde Arabische Emiraten: veel voorkomende risico’s

Je kunt in de Verenigde Arabische Emiraten ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen de Verenigde Arabische Emiraten vragen. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties de Verenigde Arabische Emiraten vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Verenigde Arabische Emiraten? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.