Inentingen Uruguay: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Uruguay? Bereid je dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s. Er worden voor Uruguay inentingen aanbevolen, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Uruguay vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit mooie Zuid-Amerikaanse land.

Uruguay ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst aan Argentinië en Brazilië. Het is het minst corrupte land van Zuid-Amerika en is op het gebied van politiek en werkomstandigheden zeer liberaal. Vandaar dat Uruguay ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika wordt genoemd. Uruguay heeft een mild zeeklimaat en vooral in de zomer, als de temperatuur gemiddeld rond de 28 graden ligt, is het er zeer aangenaam. De zomermaanden december tot en met maart worden dan ook gezien als de beste reistijd naar Uruguay. Hoofdstad Montevideo, waar de helft van de bevolking woont, is de belangrijkste toeristische attractie van Uruguay. De stad staat bekend om zijn koloniale gebouwen met Spaanse, Italiaanse en art-deco invloeden. Liefhebbers van winkelen, uit eten gaan en shoppen kunnen in Montevideo hun hart ophalen. Verder is de Uruguayaanse kust een bestemming die aantrekkingskracht uitoefent op vakantiegangers uit de hele wereld, en is ook het historische, op de Werelderfgoedlijst opgenomen stadje Colonia del Sacramento een must-see. Hoe jouw reis door Uruguay er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen je niet weerbaar bent. Er komt in Uruguay geen malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Uruguay vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Uruguay: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Uruguay ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Uruguay vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Uruguay: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Uruguay zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Uruguay inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Uruguay regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Uruguay? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken