Uruguay klm health services

Inentingen Uruguay

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je binnenkort naar Uruguay? Dan na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Uruguay vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit Zuid-Amerikaanse land.

Uruguay ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst aan Argentinië en Brazilië. Uruguay heeft een mild zeeklimaat en vooral in de zomer, als de temperatuur gemiddeld rond de 28 graden ligt, is het er zeer aangenaam. De zomermaanden december tot en met maart worden dan ook gezien als de beste reistijd naar Uruguay. Hoofdstad Montevideo, waar de helft van de bevolking woont, is de belangrijkste toeristische attractie van Uruguay. Verder is de Uruguayaanse kust een bestemming die aantrekkingskracht uitoefent op vakantiegangers uit de hele wereld, en is ook het historische, op de Werelderfgoedlijst opgenomen stadje Colonia del Sacramento een must-see.

Vaccinaties Uruguay: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Uruguay te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes dan ook beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Uruguay vereist. Lees daarnaast ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Uruguay? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.