Inentingen Turkmenistan: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Turkmenistan? Bereid je dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s. Er worden voor Turkmenistan inentingen aanbevolen, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Turkmenistan vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit land van uitersten.

Turkmenistan ligt aan de Kaspische Zee en grenst aan Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan en Iran. Aan de kust heerst een woestijnklimaat, dat landinwaarts overgaat in een steppeklimaat. Het land is laag gelegen en bestaat voor grote delen uit woestijn. In de winter kan het er zeer koud zijn, en in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 50 graden. Ook binnen één etmaal kunnen zeer grote temperatuurverschillen voor komen. De beste reistijd om de extreme hitte te ontlopen zijn de maanden maart, april, mei, september en oktober. Turkmenistan is jarenlang zeer geïsoleerd geweest, maar staat steeds meer open voor toeristen. Daardoor is het land nog nauwelijks ontdekt door reizigers. Toch heeft Turkmenistan veel te bieden. In de Karakum woestijn kun je kennis maken met het oorspronkelijke Turkmenistan. Hier leven eeuwenoude stammen als nomaden of in kleine dorpjes. Het contrast met de moderne, blinkende hoofdstad Asjchabad kan bijna niet groter zijn. Een ander hoogtepunt is een brandende gaskrater in de woestijn die door de bevolking ‘de poort naar de hel wordt genoemd’. Hoe jouw reis door Turkmenistan er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen je niet weerbaar bent. Er komt in Turkmenistan geen malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Turkmenistan vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Turkmenistan: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Turkmenistan ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Turkmenistan vraagt.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Gezond op reis naar Turkmenistan: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Turkmenistan zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Turkmenistan inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Turkmenistan regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Turkmenistan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online