turkmenistan-1 (2)

Inentingen Turkmenistan

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je binnenkort naar Turkmenistan? Bereid je dan goed voor op eventuele gezondheidsrisico’s. Er worden voor Turkmenistan inentingen aanbevolen, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke inentingen Turkmenistan vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit land van uitersten.

Turkmenistan ligt aan de Kaspische Zee en grenst aan Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan en Iran. Aan de kust heerst een woestijnklimaat, dat landinwaarts overgaat in een steppeklimaat. Het land is laag gelegen en bestaat voor grote delen uit woestijn. In de winter kan het er zeer koud zijn, en in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 50 graden. Ook binnen één etmaal kunnen zeer grote temperatuurverschillen voor komen. De beste reistijd om de extreme hitte te ontlopen zijn de maanden maart, april, mei, september en oktober.  Hoe jouw reis door Turkmenistan er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen je niet weerbaar bent. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Turkmenistan vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken.

Vaccinaties Turkmenistan: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Turkmenistan ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Turkmenistan vraagt.

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Turkmenistan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.