Inentingen Singapore: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je naar Singapore? Dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Wij bevelen voor Singapore inentingen aan, hoewel vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Welke vaccinaties Singapore van je vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf in het kleinste land van Zuidoost-Azië.

Singapore is een stadstaat in Zuidoost-Azië die bestaat uit 63 eilanden. Het land wordt door zeestraten gescheiden van Maleisië en Indonesië. Singapore kent een tropisch klimaat met temperaturen die meestal tussen de 25 en 30 graden liggen. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het er vaak erg warm en klam aan. Als je de vaak heftige moessonregens wilt ontlopen, is de beste reistijd naar Singapore van februari tot en met augustus. In Singapore is er meer dan genoeg te beleven. In het oude centrum zijn prachtige koloniale gebouwen bewaard gebleven en langs de oevers van de Singapore River liggen vele authentieke eettentjes. In de wijken Chinatown en Little India waan je je in een ander land, terwijl shoppers hun hart kunnen ophalen in een van de hypermoderne winkelcentra. Hoe jouw reis naar Singapore er ook uit gaat zien, je dient altijd rekening te houden met (tropische) ziektes en muggen. Er komen in delen van Singapore malaria en dengue muggen voor. De deskundige verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Singapore vereist en wat je nog meer kunt doen om jouw verblijf in dit bijzondere land zo aangenaam mogelijk te maken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Singapore: veel voorkomende risico’s

In Singapore komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen je normaal niet bestand bent. De juiste inentingen kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Singapore vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Singapore: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Singapore zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Singapore inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Singapore regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Singapore? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online