print-singapore_01

Inentingen Singapore

welke vaccinaties heb je nodig?

 

Vertrek je naar Singapore? Dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Welke vaccinaties Singapore van je vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf in het kleinste land van Zuidoost-Azië.

Singapore is een stadstaat in Zuidoost-Azië die bestaat uit 63 eilanden. Het land wordt door zeestraten gescheiden van Maleisië en Indonesië. Singapore kent een tropisch klimaat met temperaturen die meestal tussen de 25 en 30 graden liggen. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het er vaak erg warm en klam aan. Als je de vaak heftige moessonregens wilt ontlopen, is de beste reistijd naar Singapore van februari tot en met augustus.  Hoe jouw reis naar Singapore er ook uit gaat zien, je dient altijd rekening te houden met (tropische) ziektes en muggen. Er komen in delen van Singapore malaria en dengue muggen voor.

Vaccinaties Singapore: veel voorkomende risico’s

In Singapore komen diverse (tropische) ziektes voor waartegen je normaal niet bestand bent. De juiste inentingen kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Singapore vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

 

 

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Singapore? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.