Inentingen Qatar: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Qatar? In dit reisadvies lees je meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Qatar. Bereid je reis goed voor, want onze experts bevelen voor Qatar inentingen aan. Vaccinaties voor Qatar zijn niet verplicht, maar kunnen je wel beschermen tegen vervelende ziektes. Welke inentingen Qatar precies vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit emiraat.

Qatar, ook wel geschreven als Katar, is een schiereiland op het Arabisch Schiereiland. Het land grenst aan Saoedi-Arabië en ligt ten oosten van Bahrein. Het land heeft een woestijnklimaat met extreem warme zomers en warme winters. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot rond de 50 graden. De beste reistijd is dan ook in de wintermaanden december tot en met februari. In deze tijd ontloop je ook de hevige zandstormen die de lente met zich meebrengt. De oliestaat Qatar, die pas sinds 1989 toeristen toelaat, heeft toeristen veel te bieden: luxueuze hotels en winkelcentra, spectaculaire architectuur, indrukwekkende natuur en culturele schatten. Hoofdstad Doha aan de Perzische Golf is letterlijk niet te missen, omdat zich hier het vliegveld en de enige hotels van het land bevinden. Hoe jouw reis naar Qatar er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en de sterke zon. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen je precies vertellen welke vaccinaties Qatar vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens jouw verblijf in dit aparte land te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Qatar: veel voorkomende risico’s

In Qatar komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Qatar vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Gezond op reis naar Qatar: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Qatar zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Qatar inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Qatar regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Qatar? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online