Inentingen Puerto Rico: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Puerto Rico (Porto Rico)? Hier lees je meer over de bezienswaardigheden, het klimaat en de gezondheidsrisico’s in Puerto Rico. Zo is het belangrijk om te weten dat voor Puerto Rico inentingen worden aanbevolen. Vaccinaties voor Puerto Rico zijn echter niet verplicht. Welke inentingen je nodig hebt, hangt af van de duur van jouw verblijf in Puerto Rico.

Puerto Rico ligt in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Grote Antillen. De archipel, gelegen ten oosten van de Dominicaanse Republiek, bestaat uit het hoofdeiland Puerto Rico en een aantal kleinere eilanden, waaronder Culebra, Vieques en Mona. Het land maakt deel uit van de Verenigde Staten, maar doet eerder Spaans-Caribisch aan. Puerto Rico heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. In de maanden augustus tot en met oktober is er echter een grotere kans op orkanen en regenbuien. De maanden januari tot en met mei worden dan ook gezien als de beste reistijd naar Puerto Rico. De mix van Amerikaanse en Caribische invloeden maakt de bruisende hoofdstad San Juan tot een aantrekkelijke bestemming. Ook liefhebbers van strandvakanties en natuur zullen aan de prachtige stranden aan de Atlantische en Caribische kust zeker aan hun trekken komen. Hoe jouw vakantie in Puerto Rico er ook uit gaat zien, houd rekening met (tropische) ziektes. Er komt in Puerto Rico geen malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Puerto Rico vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Puerto Rico: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Puerto Rico ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Puerto Rico vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Puerto Rico: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Puerto Rico zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Puerto Rico inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Puerto Rico regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Puerto Rico? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken