Inentingen Nicaragua: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort af naar Nicaragua? Tref dan de juiste voorbereidingen. Er worden voor Nicaragua inentingen aanbevolen. Welke specifieke vaccinaties voor Nicaragua nodig zijn, hangt af van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit mooie Midden-Amerikaanse land. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Nicaragua van je vraagt, en hoe je optimaal voorbereid naar dit prachtige land kunt vertrekken.

Nicaragua ligt in Centraal-Amerika en kent een tropisch klimaat. Nicaragua heeft veel te bieden: prachtige meren, indrukwekkende vulkanen, mooie koloniale steden, woeste jungles, koffieplantages, ongerepte stranden, een variërend wildlife en paradijselijke eilanden. Of je nu een rondreis langs deze bezienswaardigheden wilt maken of gaat genieten van je rust op een paradijselijk strand, bescherm jezelf in Nicaragua goed tegen verschillende (tropische) ziektes en muggen. Er komen in Nicaragua malaria, dengue en zika muggen voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Nicaragua: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je beschermen tegen diverse (tropische) ziektes die in Nicaragua voorkomen. Onze gezondheidsexperts hebben de belangrijkste gezondheidsrisico’s in kaart gebracht. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende ziektes in Nicaragua en lees welke specifieke inentingen Nicaragua van je vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Nicaragua: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Nicaragua zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Nicaragua inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Nicaragua regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Nicaragua? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken