Inentingen Nederlandse Antillen (voormalig): welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op vakantie naar de Nederlandse Antillen? Neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen. Er worden voor de Nederlandse Antillen inentingen geadviseerd, hoewel deze in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Welke vaccinaties je voor de Antillen nodig hebt hangt af van de plekken die je gaat bezoeken en je verdere reisschema. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke inentingen de Nederlandse Antillen vragen en hoe je gezond op reis kunt gaan naar Caribisch Nederland.

De Nederlandse Antillen zijn een prachtige eilandengroep in het Caribisch gebied. Hoewel de Nederlandse Antillen al sinds 2010 niet meer bestaan als staatkundige eenheid, wordt de naam nog wel gebruikt als verzamelnaam voor de Caribische eilanden die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren: Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba en Aruba. De eilanden hebben een tropisch klimaat; de temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Als je verblijf op de Antillen onderdeel is van een rondreis, dan dien je rekening te houden met andere gezondheidsrisico’s. Reis je bijvoorbeeld via het nabijgelegen Venezuela of een ander land in Zuid-Amerika, dan heb je wellicht aanvullende vaccinaties nodig. Naast infectieziektes adviseren we je rekening te houden met de sterke zon en (dengue) muggen. Op de Nederlandse Antillen komt geen malaria voor. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Nederlandse Antillen: de belangrijkste risico’s op een rij

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die op de Nederlandse Antillen voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes op de eilanden en lees welke inentingen de Nederlandse Antillen specifiek van je vragen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Nederlandse Antillen: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar de Nederlandse Antillen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Nederlandse Antillen inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Nederlandse Antillen regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Nederlandse Antillen? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken