lex-melony-WwNSFyCmYpQ-unsplash

Inentingen Nederlandse Antillen (voormalig)

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je op vakantie naar de Nederlandse Antillen? Neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen. Er worden voor de Nederlandse Antillen inentingen geadviseerd. Welke vaccinaties je voor de Antillen nodig hebt hangt af van de plekken die je gaat bezoeken en je verdere reisschema. Wij vertellen je graag om welke inentingen de Nederlandse Antillen vragen en hoe je gezond op reis kunt gaan naar Caribisch Nederland.

De eilanden hebben een tropisch klimaat; de temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Maak je een rondreis waarbij je ook andere landen bezoekt? Houd dan rekening met ook andere gezondheidsrisico’s. Reis je bijvoorbeeld via het nabijgelegen Venezuela of een ander land in Zuid-Amerika, dan kun je aanvullende vaccinaties nodig hebben. Naast infectieziektes adviseren we je rekening te houden met de sterke zon en (dengue) muggen. Op de Nederlandse Antillen komt geen malaria voor.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Risico's

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Nederlandse Antillen? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.