Inentingen Mauritius: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Mauritius? Met ons reisadvies ga je gezond en goed voorbereid op reis. Er worden voor Mauritius inentingen aangeraden. Hoewel vaccinaties voor Mauritius niet verplicht zijn, kunnen ze je wel beschermen tegen nare ziektes. Welke specifieke inentingen Mauritius vereist, is afhankelijk de duur van jouw verblijf in Mauritius en jouw verdere reisschema. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Mauritius van je vraagt en hoe je optimaal voorbereid naar dit paradijselijke eiland kunt vertrekken.

Mauritius is een tropisch eiland dat ten oosten van Afrika ligt in de Indische Oceaan. Het eiland staat bekend om zijn parelwitte stranden, schitterende baaien, tropische regenwouden, rivieren en watervallen. Je kunt genieten van een relaxte strandvakantie, maar kunt bij Mauritius ook prachtig duiken of andere watersporten beoefenen. Wat je ook gaat doen, bescherm je te allen tijde tegen de ziektes en dengue muggen die op Mauritius voorkomen. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Mauritius: veel voorkomende risico’s

Er komen op Mauritius ziektes voor waartegen je niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby hiertegen beschermen. Bekijk hieronder welke ziektes en gezondheidsrisico’s veel voorkomen op Mauritius. Dan weet je meteen welke specifieke inentingen Mauritius van je vraagt en welke voorbereidingen je nog meer kunt treffen voor een gezond verblijf.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Mauritius: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Mauritius zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Mauritius inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Mauritius regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Mauritius? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken