Inentingen Marokko: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je naar Marokko vertrekt is het verstandig reisadvies in te winnen en de juiste maatregelen te nemen. Zo worden voor Marokko inentingen aangeraden. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, maar kunnen wel voorkomen dat je een vervelende ziekte oploopt. Welke specifieke vaccinaties voor Marokko nodig zijn, is afhankelijk van de gebieden die je van plan bent te bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit betoverende land. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Marokko vereist en hoe je optimaal voorbereid naar dit oude koninkrijk kunt vertrekken.

Marokko ligt in Noord-Afrika en kent een mediterraan klimaat aan de kust, een hooggebergteklimaat in de bergen en een woestijnklimaat in de buurt van de Sahara. Marokko is één groot avontuur vol mystiek. De indrukwekkende landschappen strekken zich uit van de prachtige kustlijnen van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan tot het onherbergzame Atlasgebergte en de eindeloze woestijn. Met betoverende steden als Marrakech, Casablanca en Fès heeft Marokko veel te bieden voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van cultuur en natuur. Je dient in Marokko rekening te houden met verschillende infectieziektes. Maak hier direct een afspraak met een van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Marokko: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse ziektes die in Marokko voorkomen. Bekijk hieronder welke ziektes en gezondheidsrisico’s veel voorkomen in Marokko. Dan weet je welke specifieke inentingen Marokko van je vraagt en welke voorbereidingen je nog meer kunt treffen om jouw verblijf gezond door te komen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Marokko: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Marokko zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Marokko inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Marokko regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Marokko? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken