Libie

Inentingen Libië

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je op vakantie naar Libië? Wij geven je graag reisadvies en helpen je de juiste voorbereidingen te treffen. Zo worden er voor Libië inentingen aanbevolen al zijn deze niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Libië van je vereist, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf.

Libië wordt begrensd door Egypte in het oosten, Tunesië en Algerije in het westen, Niger en Tsjaad in het zuiden en Soedan in het zuidoosten. Libië heeft een woestijnklimaat, met hete zeer droge zomers en warme winters waarin vrijwel neerslag valt.

Vaccinaties Libië: veel voorkomende risico’s

In Libië komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Libië van je vraagt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Libië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.