kroatie

Inentingen Kroatië

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je naar Kroatië? Tref dan de juiste voorbereidingen, want er worden voor Kroatië inentingen aangeraden. Welke specifieke vaccinaties je voor Kroatië nodig hebt, is afhankelijk van de regio’s die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit prachtige land aan de Adriatische Zee. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Kroatië vereist en hoe je goed voorbereid naar dit prachtige land kunt vertrekken.

Kroatië ligt in het zuiden van Europa en heeft aan de kust een Mediterraan klimaat en in het binnenland een landklimaat. In het berggebied valt in de wintermaanden vaak sneeuw. Ook in Europese landen als Kroatië dien je jezelf te beschermen tegen infectieziektes en dengue-muggen. In Kroatië komt geen malaria voor.

Vaccinaties Kroatië: veel voorkomende risico’s

Er komen in Kroatië ziektes voor waartegen je niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby hiertegen weerbaar maken. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes en lees welke specifieke inentingen Kroatië van je vraagt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Kroatië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.