Inentingen Kroatië: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je naar Kroatië? Tref dan de juiste voorbereidingen, want er worden voor Kroatië inentingen aangeraden, hoewel deze niet verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties je voor Kroatië nodig hebt, is afhankelijk van de regio’s die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit prachtige land aan de Adriatische Zee. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Kroatië vereist en hoe je goed voorbereid naar dit prachtige land kunt vertrekken.

Kroatië ligt in het zuiden van Europa en heeft aan de kust een Mediterraan klimaat en in het binnenland een landklimaat. In het berggebied valt in de wintermaanden vaak sneeuw. Kroatië heeft een gevarieerd landschap, in het noorden is er voornamelijk laagland. Istrië is heuvelachtig en groen en Dalmatië is met zijn bergen veel ruiger. In het binnenland zijn prachtige bossen en in de bergen zijn mooie watervallen te vinden. In het zuidwesten heeft Kroatië een kustlijn aan de Adriatische zee. Of je nu het ‘gouden eiland’ Krk met zijn Griekse en Romeinse overblijfselen bezoekt, eropuit trekt naar UNESCO-bioreservaat Kopacki Rit, of een stedentrip maakt naar hoofdstad Zagreb, ook in Europese landen als Kroatië dien je jezelf te beschermen tegen infectieziektes en dengue muggen. In Kroatië komt geen malaria voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Kroatië: veel voorkomende risico’s

Er komen in Kroatië ziektes voor waartegen je niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby hiertegen weerbaar maken. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes en lees welke specifieke inentingen Kroatië van je vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Kroatië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Kroatië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Kroatië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Kroatië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Kroatië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken