jordanie

Inentingen Jordanië

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je binnenkort naar Jordanië? Lees dan ons reisadvies en bereid je goed voor. Er worden voor Jordanië inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Om welke specifieke vaccinaties Jordanië vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf en de plekken die je gaat bezoeken in dit mooie koninkrijk.

Jordanië ligt in het Midden-Oosten. Het land grenst onder meer aan Israël, Irak en Saoedi-Arabië. Het klimaat in Jordanië wordt gedomineerd door het woestijnlandschap. Naast woestijnklimaten kent het land rond de Jordaanoever een warm mediterraan klimaat.
Hoe je jouw vakantie in Jordanië ook vorm geeft, houd altijd rekening met ziektes en de sterke zon. Er komt in Jordanië geen malaria voor. Vaccinatie tegen gele koorts is vereist indien komend uit of langer dan 12 uur in transit geweest in een land met een hoogrisicogebied.

Vaccinaties Jordanie: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Jordanië te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Jordanië vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Jordanië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.