Inentingen Jordanië: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Jordanië? Lees dan ons reisadvies en bereid je goed voor. Er worden voor Jordanië inentingen aangeraden, hoewel vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Om welke specifieke vaccinaties Jordanië vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf en de plekken die je gaat bezoeken in dit mooie koninkrijk.

Jordanië ligt in het Midden-Oosten. Het land grenst onder meer aan Israël, Irak en Saoedi-Arabië. Het klimaat in Jordanië wordt gedomineerd door het woestijnlandschap. Naast woestijnklimaten kent het land rond de Jordaanoever een warm mediterraan klimaat. De beste reistijd voor Jordanië is het voor- en najaar. Dan vermijd je de hitte van de zomer en de kou van de winter. Jordanië heeft genoeg te bieden voor een avontuurlijke vakantie: van schitterende rotsformaties en watervallen tot door rivieren uitgeslepen valleien en uitgestrekte woestijnlandschappen. Je kunt in Jordanië unieke diersoorten als de oryx, woudezel en Nbische steenbok spotten, of de oude handelsroute King’s Highway volgen. Ook de hoofdstad Amman en de Dode Zee zijn zeker de moeite waard. Hoe je jouw vakantie in Jordanië ook vorm geeft, houd altijd rekening met ziektes en de sterke zon. Er komt in Jordanië geen malaria voor. De gezondheidsspecialisten van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Jordanië vereist en wat je verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf zo veel mogelijk in te perken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Jordanië: veel voorkomende risico’s

In Jordanië komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Jordanië van je vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Jordanië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Jordanië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Jordanië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Jordanië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Jordanië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken