Inentingen Japan: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op vakantie naar Japan? Tref dan de juiste voorbereidingen, want er worden voor Japan inentingen aangeraden, hoewel deze vaccinaties niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen je voor Japan nodig hebt, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit voormalige keizerrijk. De verpleegkundigen van KLM Health Services geven je graag reisadvies en vertellen je welke vaccinaties Japan vereist.

Japan, het land van de rijzende zon, is een archipel in het oosten van Azië. We kennen Japan allemaal van sushi, geisha’s, manga en Mount Fuji, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Japan is een land vol verrassingen en tegenstellingen. Buiten de grote kosmopolitische steden als Tokio heeft Japan een indrukwekkende natuur met veel meren, groene wouden, moerassen, bergen, vulkanen en watervallen. Het klimaat in Japan varieert van een koel en vochtig continentaal klimaat in het noorden, met vrieskoude winters en warme zomers, tot een vochtig subtropisch klimaat in het zuiden. Waar je ook heen gaat, je loopt in Japan gezondheidsrisico’s waartegen je jezelf goed moet beschermen. Zo dien je rekening te houden met infectieziektes. Er komt in Japan geen malaria voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Japan: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby weerbaar maken tegen diverse ziektes die in Japan voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de belangrijkste gezondheidsrisico’s en de meest voorkomende ziektes in Japan en lees welke specifieke inentingen Japan van je vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Japan: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Japan zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Japan inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Japan regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Japan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken