Inentingen Estland: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Estland? In dit reisadvies lees je hoe je je het beste kunt voorbereiden op jouw reis naar Estland. Zo is het belangrijk om te weten dat voor Estland inentingen worden aanbevolen, hoewel vaccinaties voor Estland niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen Estland vereist, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in dit mooie land.

Estland is het meest noordelijke van de Baltische landen en grenst aan Rusland en Letland. Het land ligt erg noordelijk maar is dankzij zijn gematigde zeeklimaat toch warmer dan je misschien zou denken. Van mei tot en met juli ligt de temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. De rest van het jaar is het beduidend kouder. Estland is een dunbevolkt land met uitgestrekte historische landschappen en is een geweldige bestemming voor wandelaars en fietsers. De lange kustlijn wordt in het noorden gekenmerkt door spectaculaire kliffen en in het westen door zandstranden. Een van de natuurlijke hoogtepunten is het enorme Peipusmeer. De Estse hoofdstad Talinn stamt nog uit de Middeleeuwen en is voor een groot deel ommuurd. Hoe jouw vakantie in Estland er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen u niet weerbaar bent. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Estland vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Estland: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Estland ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Estland vraagt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Estland: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Estland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Estland inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Estland regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Estland? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online