Inentingen El Salvador: welke vaccinaties heb je nodig?

Heb je een ticket geboekt naar El Salvador? Lees dan ons reisadvies. Op deze pagina vind je informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in El Salvador. Zo is het belangrijk om te weten dat voor El Salvador inentingen aangeraden worden. Vaccinaties voor El Salvador zijn meestal niet verplicht, behalve als je kort voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Welke specifieke vaccinaties El Salvador vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in het land van ‘De Redder’.

El Salvador is gelegen in Midden-Amerika en grenst aan Honduras, Guatemala en Nicaragua. El Salvador is vernoemd naar ‘De Redder’, Jezus Christus. Het land heeft een tropisch klimaat met een droog en een nat seizoen. In het regenseizoen, dat loopt van mei tot en met oktober, valt bijna alle neerslag voor het hele jaar. De periode van november tot april is warm en droog en wordt dan ook beschouwd als de beste reistijd om de cultuur en natuur van El Salvador te ontdekken. Aan de 300 kilometer lange kustlijn aan de Stille Oceaan zijn vele schitterende stranden te vinden. In het binnenland zijn vulkanen, rivieren, meren en oerwouden te vinden. Ook de hoofdstad, San Salvador, is met zijn indrukwekkende Katholieke Kerk een absolute must-see. Het toerisme is in El Salvador nog niet erg ontwikkeld, dus is er voor de avontuurlijke reiziger meer dan genoeg te ontdekken. Houd wel altijd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in El Salvador malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties El Salvador vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties El Salvador: veel voorkomende risico’s

Je kunt in El Salvador (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen El Salvador vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar El Salvador: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar El Salvador zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor El Salvador inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor El Salvador regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor El Salvador? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken