Inentingen Ecuador: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je op reis gaat naar Ecuador is het belangrijk je goed voor te bereiden. Zo worden voor Ecuador inentingen aanbevolen. Welke vaccinaties voor Ecuador nodig zijn, wordt mede bepaald door de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Onze vakkundige verpleegkundigen adviseren je graag over een gezond verblijf in dit mooie land en vertellen je precies welke inentingen Ecuador vereist.

Ecuador ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en is populair onder jongeren die gaan backpacken. Het klimaat in Ecuador varieert veel door de grote verschillen in landschap. De lager gelegen delen in het zuidwesten hebben een subtropisch klimaat en het noordwesten een tropisch klimaat. Meer landinwaarts is er een zeeklimaat en de hoogstgelegen gebieden hebben een hooggebergteklimaat. Rekening houdend met het klimaat in Ecuador worden de maanden juni tot en met september over het algemeen gezien als de beste reistijd. Wandelen door een landschap van rommelende vulkanen, peddelen door de Amazone jungle, struinen door de koloniale steden en dieren spotten voor de kust of op de Galapagos eilanden: Ecuador is klein, maar zeer veelzijdig. Als je naar Ecuador gaat, moet je niet alleen rekening houden met diverse infectieziektes, maar ook met de sterke zon en muggen; er zijn in Ecuador malaria en dengue muggen. Verder liggen er onder het wilde landschap nog andere risico’s verborgen. Zo komen er in Ecuador aardbevingen voor. Laat je echter niet afschrikken door mogelijke gevaren: voor Ecuador geldt een positief reisadvies. Maak direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services. Dan ga je goed voorbereid en met een gerust hart op reis!

Vaccinaties Ecuador: de meest voorkomende risico’s

Je kunt in Ecuador een (tropische) ziekte oplopen waartegen je waarschijnlijk niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s in Ecuador. Zo lees je snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en welke vaccinaties Ecuador van je vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Ecuador: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buiteland een risico zijn voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Ecuador inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Ecuador regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Ecuador? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken