Inentingen Dominicaanse Republiek: welke vaccinaties heb je nodig?

Gaat u op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Houdt u dan rekening met de risico’s voor uw gezondheid en die van uw kind. Hoewel ze niet verplicht zijn, worden voor de Dominicaanse Republiek inentingen aangeraden. Welke vaccinaties u voor de Dominicaanse Republiek nodig heeft, hangt af van de duur van uw verblijf. Sommige inentingen raden wij altijd aan, terwijl andere vaccinaties alleen nodig zijn als u langere tijd op het eiland verblijft. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag om welke inentingen de Dominicaanse Republiek vraagt en wat u nog meer kunt doen om gezond te vertrekken naar dit schitterende eiland.

De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch Gebied en heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperaturen liggen het gehele jaar tussen de 28 en 33 graden. De Dominicaanse Republiek is erg bekend om de adembenemende witte palmstranden. Daarnaast heeft de Dominicaanse Republiek nog veel meer te bieden. Hoofdstad Santo Domingo, de oudste stad van Amerika, heeft bijvoorbeeld een schitterend historisch centrum dat door UNESCO tot werelderfgoed is bestempeld. Een ander hoogtepunt is het noordoostelijke schiereiland Samaná, waar ieder jaar talloze bultrugwalvissen samenkomen om te paren. Naast de mogelijke ziektes moet u rekening houden met de sterke zon en (dengue) muggen. Malaria komt op de Dominicaanse Republiek niet voor. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Dominicaanse Republiek: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes in de Dominicaanse Republiek. Onze gezondheidsexperts hebben de meest voorkomende ziektes op het Caribische eiland voor jou in kaart gebracht. Zo zie je snel en gemakkelijk met welke gezondheidsrisico’s je te maken krijgt en om welke specifieke inentingen de Dominicaanse Republiek vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Dominicaanse Republiek: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar de Dominicaanse Republiek zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt  je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Dominicaanse Republiek inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Dominicaanse Republiek regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Dominicaanse Republiek? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken