Inentingen Chili: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Chili? Dan is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. Er worden voor Chili inentingen aangeraden, al zijn deze niet verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van welke plekken je in Chili gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit Zuid-Amerikaanse land. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke inentingen Chili vraagt en wat je nog meer kunt doen om gezond op reis te gaan naar Chili.

Het langgerekte Chili heeft een afwisselend klimaat: een woestijnklimaat in het noorden, een hooggebergteklimaat in het binnenland, een mediterraan klimaat in het midden en een winters klimaat in het zuiden. Chili is een aaneenschakeling van uiteenlopende landschappen: extreem droge woestijnen in het noorden, vruchtbare valleien rond de hoofdstad Santiago en desolate pampa’s en uitgestrekte ijsvelden in Patagonië en Vuurland. Er zijn kortom genoeg mooie plekken in Chili. Bescherm je goed tegen mogelijke ziektes, de sterke zon en (dengue) muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en jouw inentingen.

Vaccinaties Chili: de belangrijkste risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen de diverse infectieziektes die in Chili voorkomen. Onze experts hebben de belangrijkste gezondheidsrisico’s op een rij gezet, zodat je snel kunt zien welke specifieke vaccinaties Chili vereist en welke maatregelen je nog meer kunt treffen voor een gezond verblijf in dit mooie land.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Chili: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Chili zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Chili inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Chili regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Chili? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken