Inentingen Bulgarije: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je binnenkort naar Bulgarije reist, is het belangrijk je goed voor te bereiden. Wij raden voor Bulgarije inentingen aan, hoewel deze vaccinaties niet verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties Bulgarije van je vraagt, is afhankelijk van de regio’s die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit mooie Zuidoost-Europese land.

Bulgarije ligt in het oosten van de Balkan en grenst onder meer aan Roemenië, Griekenland en Turkije. In het noorden vormt de Donau de grens en in het oosten wordt Hongarije begrensd door de Zwarte Zee. Het land kent een gematigd landklimaat met koele winters en warme zomers. Bulgarije heeft voor eenieder veel te bieden. Actieve vakantiegangers kunnen bijvoorbeeld gaan wandelen door prachtige bergnatuurgebieden, en liefhebbers van strandvakanties kunnen hun hart ophalen aan één van de prachtige stranden aan de Zwarte Zee, zoals Sunny Beach. Ook een bezoek aan Sofia, met zijn prachtige pleinen en kerken, is zeker de moeite waard. Hoe je jouw vakantie in Bulgarije ook invult, houd altijd rekening met de ter plekke heersende ziektes. De ervaren verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Bulgarije vraagt en wat je verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf in dit bijzondere land zo veel mogelijk te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Bulgarije: veel voorkomende risico’s

In Bulgarije komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. Inentingen kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Bulgarije van je vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Bulgarije: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Bulgarije zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bulgarije inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Bulgarije regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bulgarije? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken