Bosnië Herzegovina vaccinaties

Inentingen Bosnië en Herzegovina

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Bosnië en Herzegovina? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Bosnië en Herzegovina vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

Bosnië en Herzegovina is een federatieve republiek in het zuidoosten van Europa, gelegen in het westen van de Balkan en grenst aan Kroatië in het noorden en westen, Servië in het noordoosten en Montenegro in het zuidoosten. Het land dankt zijn naam aan de twee regio’s Bosnië en Herzegovina. Bosnië omvat de noordelijke gebieden, ongeveer vier vijfde van het gehele land, terwijl Herzegovina het zuidelijke deel van het land vormt. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad SarajevoBanja Luka in het noordwesten, Bijeljina en Tuzla in het noordoosten, Zenica en Doboj in het centrale deel van Bosnië en Mostar, de hoofdstad van Herzegovina. Het grootste gedeelte van Bosnië en Herzegovina heeft een landklimaat. Warme zomers, maar strenge winters waar ook veel sneeuw valt. Het zuidelijke deel van Bosnië heeft een mediterraan klimaat en wordt grotendeels gebruikt voor landbouw.

Vaccinaties Bosnië en Herzegovina: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Bosnië en Herzegovina te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Bosnië en Herzegovina vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bosnië en Herzegovina? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.