Inentingen Belize: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort af naar Belize? Hier vind je reisadvies en lees je meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Belize. Bereid je in ieder geval goed voor, want er worden voor Belize inentingen aangeraden. Vaccinaties voor Belize zijn in de meeste gevallen niet verplicht, tenzij je vanuit een gele koorts land het land in komt. Welke inentingen Belize precies vereist, is afhankelijk van de duur van je verblijf in dit mooie land aan de Caribische Zee.

Belize ligt in Midden-Amerika en grenst aan Mexico en Guatemala. Het land kent verschillende tropische klimaten, waarop de zee en gebergtes invloed uitoefenen. Helaas zijn er ook regelmatig orkanen en tropische buien. De maanden februari, maart en april zijn doorgaans warm en droog en gelden als de beste reistijd. In augustus, september en oktober is er het meeste kans op orkanen. Avontuurlijke reizigers kunnen in Belize hun hart ophalen. Duiken bij prachtige koraalriffen, kajakken of wandelen door de jungle of indrukwekkende Mayatempels ontdekken; in het veelzijdige Belize kan het allemaal. Ook de voormalige hoofdstad Belize City en de huidige hoofdstad Belmopan hebben beide hun eigen charme. Hoe je jouw reis naar Belize ook invult, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Belize malaria voor. De deskundige verplegers van KLM Health Services kunnen je precies vertellen welke vaccinaties Belize vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens je verblijf in het voormalige Brits-Honduras te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Belize: veel voorkomende risico’s

In Belize komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Belize vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Belize: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Belize zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Belize inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Belize regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Belize? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken