Azerbeidjan vaccinaties

Inentingen Azerbeidzjan

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je binnenkort naar Azerbeidzjan? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Zo worden er voor Azerbeidzjan inentingen aanbevolen, al zijn vaccinaties voor dit land niet verplicht. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Azerbeidzjan vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit land.

Azerbeidzjan grenst aan Iran, Armenië, Georgië en Rusland, en vormt zo een verbinding tussen Europa en Azië. Azerbeidzjan heeft een gevarieerd landschap, waardoor het land met verschillende klimaten te maken heeft. In het kustgebied en de lager gelegen gebieden komt een gematigd tot subtropisch klimaat voor. Het binnenland heeft een continentaal klimaat en de berggebieden een toendraklimaat. In de winter kan het erg koud worden, en in de zomer kan de temperatuur in sommige gebieden oplopen tot bijna 50 graden. De maanden mei, juni, september en oktober worden dan ook gezien als de beste reistijd, omdat je in deze maanden de extremen van de zomer en winter ontloopt. Hoe jouw reis door Azerbeidzjan er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Azerbeidzjan malaria voor. Wij vertellen je graag welke vaccinaties Azerbeidzjan vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Azerbeidzjan: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Azerbeidzjan te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Azerbeidzjan vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Azerbeidzjan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.