Inentingen Australië: welke vaccinaties heeft u nodig?

Als u naar Australië gaat, is het verstandig om u goed te laten informeren en de juiste voorbereidingen te treffen. Er worden voor Australië inentingen aangeraden, maar de meeste inentingen zijn niet verplicht.

Australië is een erg populaire bestemming voor backpackers. Veel avonturiers kiezen Australië als begin- of eindpunt van hun wereldreis. Als u voor of na uw bezoek aan Australië nog andere landen bezoekt, bijvoorbeeld populaire bacpackersbestemmingen als Indonesië, Thailand of Vietnam, dan heeft u misschien aanvullende vaccinaties nodig. Zo gaat u goed beschermd op reis. Australië ligt op het zuidelijk halfrond en bestaat uit het Australische vasteland en een aantal eilanden in de Indische en Grote Oceaan. Het land heeft voor het grootste gedeelte een subtropisch klimaat, maar in het uiterste noorden heerst een tropisch klimaat. Midden-Australië heeft een echt woestijnklimaat. Welke vaccinaties Australië van u verlangt, hangt af van de landen die u nog meer bezoekt als onderdeel van uw reis. U dient ook rekening te houden met andere gezondheidsrisico’s. Vanwege het gat in de ozonloog is bescherming tegen de sterke zon een absolute noodzaak. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen u graag welke inentingen Australië vereist en welke voorzorgsmaatregelen u nog meer kunt treffen voor uw bezoek aan Australië. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Australië: de belangrijkste risico’s

Onze gezondheidsexperts hebben een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s in Australië. Zo ziet u snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen en welke vaccinaties Australië eventueel van u vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Australië: bereid u voor met onze tips

Maak uw reis naar Australië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt u handige tips om u voor te bereiden op uw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kunt u 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zich voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Australië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Australië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Australië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken