Afghanistan vaccinaties

Inentingen Afghanistan

welke vaccinaties heb je nodig?
Wil je binnenkort afreizen naar Afghanistan? Wees je dan goed bewust van de risico’s. Zo geldt voor heel Afghanistan een negatief reisadvies vanwege de grote kans op ontvoeringen en aanslagen. Na het lezen van ons reisadvies over dit land, weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Afghanistan vereist, hangt onder meer af van jouw reis en van de duur van je verblijf in dit boeiende, maar door oorlog getekende land. 

Afghanistan ligt in Centraal-Azië en grenst aan Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan en China. Het bergachtige Afghanistan, kent zeer koude winters en hete zomers. Na de heetste maand juli koelt het in augustus weer wat af voordat in oktober de overgang naar de winter weer inzet. Hoe jouw reis door Afghanistan er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes en muggen; er komt in Afghanistan malaria voor. Wij vertellen je graag om welke vaccinaties Afghanistan vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens je verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Afghanistan: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Afghanistan te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Afghanistan vraagt. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s in dit land van water, voedsel, zon en insecten.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Vaccinatie voor Buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Afghanistan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.