Inentingen Afghanistan: welke vaccinaties heb je nodig?

Wil je binnenkort afreizen naar Afghanistan? Wees je dan goed bewust van de risico’s. Zo geldt voor heel Afghanistan een negatief reisadvies vanwege de grote kans op ontvoeringen en aanslagen. Ook loop je de nodige gezondheidsrisico’s en worden voor Afghanistan inentingen aanbevolen. In sommige gevallen zijn vaccinaties voor Afghanistan verplicht. Welke specifieke inentingen Afghanistan vereist, hangt af van de duur van je verblijf in dit boeiende, maar door oorlog getekende land.

Afghanistan ligt in Centraal-Azië en grenst aan Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan en China. Het bergachtige Afghanistan, dat deels op het Iraans Plateau gelegen is, kent zeer koude winters en hete zomers. Na de heetste maand juli koelt het in augustus weer wat af voordat in oktober de overgang naar de winter weer inzet. Afghanistan geldt als een gevaarlijke bestemming, maar was voorheen een populaire bestemming voor backpackers en andere avonturiers. Er is dan ook genoeg te zien in dit land, waarvan de geschiedenis maar liefst 3000 jaar teruggaat. De Blauwe Moskee van Mazar-e-Sharif is misschien wel de bekendste attractie, maar ook in steden als Kandahar, Herat en Kabul zijn vele cultuurhistorische schatten te vinden. Hoe jouw reis door Afghanistan er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes en muggen. Er komt in Afghanistan malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Afghanistan vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens je verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Afghanistan: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Afghanistan ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Afghanistan vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - aanbevolen

Vaccinatie voor Buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Afghanistan: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Afghanistan zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Afghanistan inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Afghanistan regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Afghanistan? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken