Inentingen Sint Maarten

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je naar Sint Maarten? Bereid je goed voor en lees ons reisadvies over Sint Maarten. Zo is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat voor Sint Maarten inentingen worden aanbevolen. Als je voorafgaand aan jouw reis in een gele koorts land bent geweest, kan een vaccinatie zelfs verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties Sint Maarten vereist, hangt ook af van de duur van jouw verblijf op dit mooie eiland.

Sint Maarten behoort tot de Kleine Antillen en is verdeeld in een Nederlands en een Frans deel. Het Franse deel wordt Saint-Martin genoemd. Sinds 2010 is Sint Maarten, dat 240 kilometer ten oosten van Porto Rico ligt, een apart land in het Nederlandse Koninkrijk. Voor die tijd was het eiland onderdeel van de Nederlandse Antillen. Sint Maarten heeft een moessonklimaat met een natter en een droger seizoen. De temperaturen zijn met 28 tot 32 graden echter het hele jaar door zeer aangenaam. Vanaf eind juni moet je wel rekening houden met tropische stormen en zelfs orkanen. Hoe jouw vakantie op Sint Maarten er ook uit gaat zien, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen.

Vaccinaties Sint Maarten: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Sint Maarten (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Sint Maarten vraagt.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Sint Maarten? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.