Inentingen Sint Maarten: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Sint Maarten? Bereid je goed voor en lees ons reisadvies over Sint Maarten. Op deze pagina vind je informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Sint Maarten. Zo is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat voor Sint Maarten inentingen worden aanbevolen. Als je voorafgaand aan jouw reis in een gele koorts land bent geweest, kan een vaccinatie zelfs verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties Sint Maarten vereist, hangt ook af van de duur van jouw verblijf op dit mooie eiland.

Sint Maarten behoort tot de Kleine Antillen en is verdeeld in een Nederlands en een Frans deel. Het Franse deel wordt Saint-Martin genoemd. Sinds 2010 is Sint Maarten, dat 240 kilometer ten oosten van Porto Rico ligt, een apart land in het Nederlandse Koninkrijk. Voor die tijd was het eiland onderdeel van de Nederlandse Antillen. Sint Maarten heeft een moessonklimaat met een natter en een droger seizoen. De temperaturen zijn met 28 tot 32 graden echter het hele jaar door zeer aangenaam. Vanaf eind juni moet je wel rekening houden met tropische stormen en zelfs orkanen. Stranden zijn de belangrijkste toeristische attractie van Sint Maarten. Of je nu een strand zoekt met hippe strandtenten of juist een verlaten bounty strand, een strand waar je kunt duiken of juist een strand dat geschikt is voor kinderen: Sint Maarten heeft het. Er is zelfs een strand waar je een spectaculair zicht hebt op landende en opstijgende vliegtuigen. Hoofdstad Philipsburg heeft een schitterende boulevard en is ook een echte aanrader. Verder heb je de mogelijkheid om vanuit Sint Maarten een dagje de dichtbij gelegen eilanden Saba, Sint Eustatius, Anguilla en St. Barths te bezoeken. Hoe jouw vakantie op Sint Maarten er ook uit gaat zien, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. De muggen op Sint Maarten kunnen het Zikavirus, Dengue en Chikungunya verspreiden. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Sint Maarten vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Sint Maarten: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Sint Maarten (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Sint Maarten vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Sint Maarten: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Sint Maarten zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Sint Maarten inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Sint Maarten regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Sint Maarten? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken