Inentingen Polen: welke vaccinaties heb je nodig?

Vlieg je binnenkort naar Polen? In ons reisadvies lees je hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op jouw reis. Zo is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat voor Polen inentingen worden aanbevolen, hoewel vaccinaties voor Polen niet verplicht zijn. Welke specifieke inentingen Polen vereist, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in dit mooie land.

Polen ligt in Midden-Europa en grenst onder meer aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland. Door deze ligging vormt Polen de verbinding tussen West- en Oost-Europa. Het klimaat in Polen varieert van een gematigd zeeklimaat in het noorden en westen tot een droog landklimaat in het zuiden en oosten. In de winter kan het erg koud worden, terwijl het in de zomer flink kan regenen. Hierdoor blijven het voor- en najaar over als de beste reistijd naar Polen. Het land heeft op het gebied van cultuur veel te bieden, en beschikt onder meer over veertien UNESCO werelderfgoed gebieden. Tot de culturele hoogtepunten in Polen behoren bijvoorbeeld de houten kerken van Maloposka, Slot Mariënburg in Malbork en het gotische Wawel kasteel in Krakau. De bruisende studentenstad Krakau wordt met zijn moderne inwoners en historische gebouwen en musea door velen gezien als de culturele hoofdstad van Polen, maar ook hoofdstad Warschau en Gdansk zijn zeker een bezoek waard. Maar Polen heeft ook op het gebied van natuur veel te bieden. Je vindt in Polen uitgestrekte laaglanden, talloze rivieren en meren, berggebieden en oerbossen – ideaal om te verkennen tijdens een wandel- of fietsvakantie. Hoe jouw vakantie in Polen er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes waartegen je niet weerbaar bent. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Polen vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Polen: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Polen ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Polen vraagt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezond op reis naar Polen: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Polen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Polen inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Polen regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Polen? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online