Inentingen Nieuw-Zeeland: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Tref dan de juiste voorbereidingen, want je bent ver van huis. Er worden voor Nieuw-Zeeland mogelijk inentingen aangeraden. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, maar kunnen je wel beschermen tegen infectieziektes met mogelijk nare gevolgen. Reis je voor of na jouw bezoek aan Nieuw-Zeeland nog verder? Dan heb je waarschijnlijk aanvullende inentingen nodig.

Nieuw-Zeeland ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan en bestaat uit twee grote eilanden: Noordereiland en Zuidereiland. De top van het Noordereiland heeft een subtropisch klimaat, de rest van het land heeft een gematigd zeeklimaat. Nieuw-Zeeland is een prachtig land met een enorme schoonheid, prachtige bergtoppen, diepblauwe meren, steile fjorden en subtropische baaien. Daarom is Nieuw-Zeeland erg geliefd onder backpackers, als onderdeel van een wereldreis. Als je een rondreis maakt, houd dan ook rekening met de gezondheidsrisico’s in de andere landen die je bezoekt. Voor veel landen in Zuidoost-Azië heb je namelijk meerdere inentingen nodig. Welke vaccinaties Nieuw-Zeeland van je vraagt, hangt af van jouw persoonlijke gezondheid en jouw reisschema. Naast voorkomende infectieziektes moet je rekening houden met andere risico’s voor jouw gezondheid, zoals de zeer sterke zon en dengue muggen. De verpleegkundigen van KLM Health Services geven je graag persoonlijk advies, zodat je in volle gezondheid kunt genieten van jouw reis naar Nieuw-Zeeland. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Nieuw-Zeeland: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes. Hieronder lees je welke ziektes en gezondheidsrisico’s veel voorkomen in Nieuw-Zeeland. Zo weet je meteen welke specifieke inentingen Nieuw-Zeeland van je vraagt en welke voorbereidingen je nog meer kunt treffen voor een gezond verblijf in dit mooie land.

Geen aanbevolen vaccinaties

Voor dit land zijn geen extra maatregelen nodig.
Heb je nog vragen? Ga naar ons contactformulier.

Gezond op reis naar Nieuw-Zeeland: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Nieuw-Zeeland zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Nieuw-Zeeland inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Nieuw-Zeeland regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Nieuw-Zeeland? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken