Inentingen Nieuw-Caledonië: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Nieuw-Caledonië? Bereid je dan goed voor. Er worden voor Nieuw-Caledonië inentingen aangeraden. Als je uit een land komt waar gele koorts heerst is een vaccinatie zelfs verplicht. Welke inentingen Nieuw-Caledonië precies vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf op deze paradijselijke eilandengroep. Nieuw-Caledonië is een Frans overzees gebiedsdeel dat ligt ten oosten van Australië, ten noorden van Nieuw-Zeeland en ten westen van Fiji. Nieuw-Caledonië bestaat uit het gelijknamige hoofdeiland, de Loyaliteitseilanden – waaronder Lifou, Maré en Ouvéa – en een paar kleinere eilanden. Op de archipel heerst een tropisch klimaat dat sterk beïnvloed wordt door de zee. In het natte seizoen tot en met april valt er zeer veel neerslag en komen er veel tropische stormen voor. De beste reistijd voor Nieuw-Caledonië is in het koudere seizoen, dat van mei tot en met november loopt. De eilandengroep is een geweldige bestemming voor strandliefhebbers en watersporters. Aan de kust zijn talloze paradijselijk witte stranden te vinden. De zee is ideaal om in te zeilen, snorkelen en duiken. Duikers kunnen zich vergapen aan het één na grootste koraalrif ter wereld. Verder zijn er watervallen, lagunes en oerbossen op de eilanden. Ook hoofdstad Nouméa is meer dan de moeite waard. Dankzij de Franse invloeden wordt het ook wel het Parijs van de Pacific genoemd; er zijn vele terrasjes, restaurants en bistro’s, waar je kunt genieten van croissants, baguettes en cafés au lait. Hoe jouw reis naar Nieuw-Caledonië er ook uit gaat zien, houd rekening met infectieziektes en muggen. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Nieuw-Caledonië vraagt en wat je kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Nieuw-Caledonië: veel voorkomende risico’s

In Nieuw-Caledonië komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit gebied en lees om welke specifieke vaccinaties Nieuw-Caledonië vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Nieuw-Caledonië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Nieuw-Caledonië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Nieuw-Caledonië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Nieuw-Caledonië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Nieuw-Caledonië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken