Inentingen Macedonië: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Macedonië? Bereid je goed voor en lees ons reisadvies voor Macedonië. Op deze pagina vind je informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Macedonië. Het is goed om te weten dat voor Macedonië inentingen worden aangeraden, al zijn vaccinaties voor Macedonië niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Macedonië vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit onbekende maar mooie land.

Macedonië ligt in de Balkan en grenst aan Griekenland, Albanië, Bulgarije en Servië-Montenegro. Het land heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koele tot koude winters. De beste reistijd naar Macedonië is dus afhankelijk van jouw plannen. In de winter kun je in Macedonië prachtig skiën, in de zomer kun je er wandelen of van de zon genieten aan de kusten van een van de vele meren. Het landschap van Macedonië is zeer gevarieerd: van ruige bergen en uitgestrekte groene vlaktes tot vele schitterende meren. De meren van Ohrid, Prespa en Dojran zijn het bekendst. Ohrid is zelfs een van de oudste en diepste meren van Europa. In natuurparken als Mavrovo kun je prachtig wandelen en kun je dieren als gemzen, wolven, beren en lynxen tegenkomen. Ook hoofdstad Skopje is met zijn vele winkeltjes, oude bazaar en bekende Stenen Brug zeker een bezoekje waard. Wat je ook gaat doen in Macedonië, houd rekening met ziektes. Er komt in Macedonië geen malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Macedonië vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Macedonië: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Macedonië (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Macedonië vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Gezond op reis naar Macedonië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Macedonië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.  

Vaccinatie voor Macedonië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Macedonië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Macedonië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken