macedonie

Inentingen Macedonië

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je naar Macedonië? Bereid je goed voor en lees ons reisadvies voor Macedonië. Op deze pagina vind je informatie over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Macedonië. Het is goed om te weten dat voor Macedonië inentingen worden aangeraden, al zijn vaccinaties voor Macedonië niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Macedonië vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit onbekende maar mooie land.

Macedonië ligt in de Balkan en grenst aan Griekenland, Albanië, Bulgarije en Servië-Montenegro. Het land heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koele tot koude winters. Wat je ook gaat doen in Macedonië, houd rekening met ziektes. Er komt in Macedonië geen malaria voor. 

Vaccinaties Macedonië: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Macedonië (tropische) ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Macedonië vraagt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Macedonië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.