Inentingen Kaapverdië: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je naar Kaapverdië? Op deze pagina geven wij jou reisadvies en vertellen we je welke inentingen Kaapverdië van je vereist. De meeste vaccinaties voor de Kaapverdische eilanden zijn niet verplicht, maar wij bevelen wel een aantal inentingen aan. Welke specifieke vaccinaties je voor Kaapverdië nodig hebt is afhankelijk van jouw verdere reisschema en jouw verblijfsduur op deze mooie eilandengroep. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Kaapverdië vereist en hoe je goed voorbereid naar dit paradijselijke oord kunt vertrekken.

Kaapverdië is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. De Kaapverdische Eilanden hebben een tropisch klimaat met een temperatuur die in de winter tussen de 18 en 24 graden ligt, en ’s zomers tussen de 30 en 35 graden. Ben je sportief aangelegd of wil je genieten van zon en strand? Op Kaapverdië kun je schildpadden, walvissen en vogels spotten, jeepsafari’s maken, charmante dorpjes bezoeken en ongerepte natuurgebieden ontdekken. Kaapverdië is zeer veelzijdig en geschikt voor iedereen die van wat avontuur houdt. Wat je ook gaat ondernemen, het is belangrijk om rekening te houden met verschillende infectieziektes en de sterke zon. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Kaapverdië: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Kaapverdië voorkomen. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Kaapverdië. Zo weet je welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en weet je welke inentingen Kaapverdië van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Kaapverdië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Kaapverdië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Kaapverdië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Kaapverdië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Kaapverdië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken