Kaapverdië vaccinaties

Inentingen Kaapverdië

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je naar Kaapverdië? Op deze pagina geven wij jou reisadvies en vertellen we je welke inentingen Kaapverdië van je vereist. De meeste vaccinaties voor de Kaapverdische eilanden zijn niet verplicht, maar wij bevelen wel een aantal inentingen aan. Welke specifieke vaccinaties je voor Kaapverdië nodig hebt is afhankelijk van jouw verdere reisschema en jouw verblijfsduur op deze mooie eilandengroep.

Kaapverdië is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. De Kaapverdische Eilanden hebben een tropisch klimaat met een temperatuur die in de winter tussen de 18 en 24 graden ligt, en ’s zomers tussen de 30 en 35 graden. Wat je ook gaat ondernemen, het is belangrijk om rekening te houden met verschillende infectieziektes en de sterke zon.
Vaccinatie tegen gele koorts is vereist indien komend uit een land met een hoogrisicogebied.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Kaapverdië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.