Inentingen Jamaica: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op vakantie naar Jamaica? Wij geven je graag reisadvies en helpen je de juiste voorbereidingen te treffen. Zo worden er voor Jamaica inentingen aanbevolen al zijn deze in de meeste gevallen niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties Jamaica van je vereist, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf op dit muzikale tropische eiland. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Jamaica vraagt en hoe je goed voorbereid naar het ‘land van hout en water’ kunt vertrekken.

Het eiland Jamaica ligt in het Caribisch gebied en kent een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden. Jamaica is beroemd om zijn prachtige natuur: witte, uitgestrekte stranden, prachtige zonsondergangen, watervallen en dichtbegroeide bossen. Daarnaast staat het eiland natuurlijk bekend om zijn muziek: van de heerlijk swingende reggae van Bob Marley tot moderne dancehall beats, muziek is eigenlijk altijd en overal aanwezig op Jamaica. Of je nu naar het Bob Marley museum in Kingston gaat of naar paradijselijke plekken als Negril en Montego Bay, op Jamaica moet je rekening houden met verschillende infectieziektes en de sterke zon. Er komt op Jamaica geen malaria voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Jamaica: veel voorkomende risico’s

Er komen in Jamaica infectieziektes voor waartegen je niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen jou en jouw kind of baby hiertegen weerbaar maken. Onze gezondheidsexperts hebben de belangrijkste gezondheidsrisico’s in kaart gebracht. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Jamaica en lees welke specifieke inentingen Jamaica van je vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Jamaica: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Jamaica zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Jamaica inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Jamaica regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Jamaica? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken