Inentingen Israël: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op vakantie naar Israël? Houd dan rekening met gezondheidsrisico’s. Wij raden voor Israël inentingen aan, ook al zijn deze niet verplicht. Welke specifieke vaccinaties je voor jouw vakantie in Israël nodig hebt, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in het ‘beloofde land’. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Israël van je vraagt en hoe je goed voorbereid naar dit schitterende land kunt vertrekken.

Israël ligt in het Midden-Oosten en kent een Middellandse Zeeklimaat en in de Negev een woestijnklimaat. Het land heeft een rijke historie die op veel plekken nog letterlijk tastbaar is. Hoogtepunten in Israël zijn de heilige steden als Jeruzalem, de mystieke woestijnen, de Dode Zee en het kosmopolitische Tel Aviv. Wat  je ook gaat doen in Israël, bescherm jezelf goed tegen verschillende infectieziektes, dengue muggen en de sterke zon. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Israël: veel voorkomende risico’s

Er komen in Israël diverse infectieziektes voor waartegen je waarschijnlijk niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in Israël en lees welke specifieke inentingen Israël van je vraagt.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Gezond op reis naar Israël: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Israël zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Israël inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Israël regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Israël? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online