Inentingen Hong Kong: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je naar Hong Kong gaat is het verstandig reisadvies in te winnen en je goed te laten informeren over de gezondheidsrisico’s. Wij raden voor Hong Kong vaccinaties aan. Welke inentingen Hong Kong vereist, hangt voor een groot deel af van de plekken die je verder gaat bezoeken tijdens jouw reis. Onze verpleegkundigen adviseren je graag over de gezondheidsrisico’s en vertellen je graag welke vaccins Hong Kong vereist.

Hong Kong hoort officieel bij China, maar is eigenlijk een land op zich. De voormalige Britse kolonie heeft een subtropisch klimaat met duidelijke seizoenen. Het moderne Hong Kong is vaak een onderdeel van een rondreis door China of een wereldreis. Wanneer je gaat deelnemen aan een dergelijke rondreis, dien je rekening te houden met (tropische) ziektes waartegen je waarschijnlijk niet bestand bent. Naast deze ziektes is het handig om rekening te houden met de luchtvervuiling. Er komt in Hong Kong geen malaria voor. Maak direct een afspraak met één van de verpleegkundigen van KLM Health Services. Zo ga je met een gerust hart op weg, en weer naar huis!

Vaccinaties Hong Kong: gezondheidsrisico’s op een rij

Wij bevelen voor Hong Kong vaccinaties aan. Deze inentingen kunnen jou en jouw kind of baby weerbaar maken tegen veel voorkomende (tropische) ziektes waartegen je normaal gezien niet bestand bent. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende ziektes in Hong Kong. Zo zie je eenvoudig met welke gezondheidsrisico’s je in Hong Kong rekening dient te houden en wat je kunt doen om deze risico’s te beperken.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Hong Kong: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Hong Kong zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Hong Kong inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Hong Kong regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Hong Kong? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online