Inentingen Dubai: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je op reis gaat naar Dubai is het belangrijk je goed voor te bereiden. Zo worden voor Dubai inentingen aanbevolen, hoewel deze niet verplicht zijn. Op deze pagina geven wij jou reisadvies en lees je meer over de gezondheidsrisico’s in Dubai. Onze vakkundige verpleegkundigen adviseren je graag over een gezond verblijf en vertellen je welke inentingen Dubai vereist.

Dubai ligt in de Verenigde Arabische Emiraten en is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. De stad heeft een droog en heet woestijnklimaat. Met een gemiddelde temperatuur van 27,5 graden behoort Dubai tot de warmste steden ter wereld, net als het iets zuidelijker gelegen Abu Dhabi. Door de hoge luchtvochtigheid kan de gevoelstemperatuur in Dubai nog een stuk hoger liggen en kan het er erg klam en benauwd aanvoelen. In de zomer kan het kwik zelfs oplopen tot 50 graden in de schaduw. Voor iedereen die dat ook iets te veel van het goede vindt, zijn de maanden van november tot en met april de beste reistijd voor Dubai. Voor Dubai geldt een positief reisadvies, maar reizigers wordt geadviseerd op hun hoede te zijn. In Dubai lijkt alles groot, groter, grootst te moeten zijn. Behalve de hoogste wolkenkrabber heeft Dubai ook het grootste aquarium, het grootste winkelcentrum en de grootste overdekte skihal ter wereld in de woestijn. Voor de kust van Dubai liggen trouwens ook de Palm Islands, een paar van de grootste kunstmatige eilanden ter wereld. Wat je ook gaat doen, je dient je goed te beschermen tegen de sterke zon en genoeg water te drinken. Maak direct een afspraak met één van de verpleegkundigen van KLM Health Services. Dan ga je goed voorbereid en met een gerust hart op reis!

Vaccinaties Dubai: welke risico’s loop je hier?

Je kunt in Dubai ziektes oplopen waartegen je niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen zorgen dat je wel bestand bent tegen deze ziektes. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s in de Arabische metropool. Zo lees je snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en welke vaccinaties Dubai van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Gezond op reis naar Dubai: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico zijn voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Dubai inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Dubai regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Dubai? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken