Bahama’s vaccinaties

Inentingen Bahama’s

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar de Bahama’s? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties de Bahama’s vereisen, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

De Bahama’s vormen een onafhankelijk, Engelstalig land in het Caraïbisch gebied. De Bahama’s bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 keys (zand-/koraalplaten), die zich bevindt in de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Amerikaanse staat Florida, ten noorden van Cuba en Haïti en ten westen van de Britse Turks- en Caicoseilanden. Op de Bahama’s is het het hele jaar door goed vertoeven dankzij het tropisch savanneklimaat dat het land kent. De zomers zijn warm en vochtiger dan de winters. De verschillen tussen de seizoenen zijn echter minimaal en de temperaturen zijn het hele jaar door hoog.

Vaccinaties Bahama’s: veel voorkomende risico’s

Je kunt op de Bahama’s te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties de Bahama’s vereisen. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bahama's? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.