Inentingen Aruba: welke vaccinaties heb je nodig?

Gaat je op vakantie naar Aruba? Houd er dan rekening mee dat voor Aruba inentingen worden aangeraden, ook al zijn deze vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht. Welke vaccinaties je voor Aruba nodig hebt, hangt af van je verdere reisplannen en de duur van jouw verblijf. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke inentingen Aruba vereist en wat je nog meer kunt doen om gezond op reis te gaan naar dit prachtige stukje Caribisch Nederland.

Aruba is een prachtig eiland in de Caribische Zee met een tropisch klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Er is dan ook geen beste reistijd te noemen voor Aruba: het weer is eigenlijk altijd goed. Ga je eilandhoppen over de Nederlandse Antillen of ga je specifiek voor de parelwitte stranden van Aruba? De benodigde inentingen kunnen per eiland verschillen. Als je voor of na je verblijf op Aruba nog verder reist naar Venezuela of een ander land in Zuid-Amerika, dan heb je misschien aanvullende vaccinaties nodig. Naast mogelijke infectieziektes moet je je goed beschermen tegen de sterke zon en (dengue) muggen. Malaria komt op Aruba niet voor. Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige.

Vaccinaties Aruba: welke risico’s loop je hier?

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die op Aruba voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende ziektes en overige gezondheidsrisico’s op het eiland. Zo zie je snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en welke specifieke vaccinaties Aruba van je vereist.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Aruba: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Aruba zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Aruba inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Aruba regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Aruba? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online